Конкурсна комісія Стипендіальної програми «Нове зернятко» у складі провідних спеціалістів ПАП «Агропродсервіс» визначила вісім переможців із понад 50 претендентів із шести аграрних університетів. У відбірковому етапі програми мали змогу взяти участь студенти 3—6 курсів денної форми навчання з восьми вишів аграрного спрямування із західної та центральної України.

Загалом заявки на участь у конкурсі стипендій надіслали понад 50 студентів із шести університетів. Усі заявки пов’язані з тваринництвом (свинарство, молочне та м’ясне скотарство), рослинництвом (захист рослин, живлення ґрунтів, органічні добрива), птахівництвом, садівництвом та плодоовочівництвом. Серед основних тем також: насінництво, екологія, харчові технології, ветеринарна медицина, землевпорядкування, ІТ-технології в аграрному бізнесі, виготовлення кормів, повідомляють на сайті підприємства.
«Ми запланували 16 іменних стипендій з розрахунку, що участь візьмуть усі вісім університетів. Участь узяло шість. А кількість переможців зменшилася до восьми після додаткових співбесід та спілкування з кращими учасниками. Тому ми щиро вітаємо переможців і сподіваємося, що віднайдемо те «нове зернятко», яке принесе справжні інновації для «Агропродсервісу» і для аграрного сектору в цілому», — зазначив генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.
За результатами оцінювання поданих робіт конкурсна комісія визначила найкращих:
Олександр Цвіргун (Уманський національний аграрний університет), напрям «рослинництво»;
В’ячеслав Жильов (Уманський національний аграрний університет), напрям «рослинництво»;
Ілона Присяжнюк (Житомирський національний аграрний університет), напрям «тваринництво» (ВРХ);
Ігор Регета (Житомирський національний аграрний університет), напрям «екологія»;
Маряна Мисак (Львівський національний аграрний університет), напрям «птахівництво»;
Олена Крупко (Подільський державний агротехнічний університет), напрям «харчові технології»;
Павло Андрусик (Національний університет біоресурсів і природокористування України), напрям «рослинництво»;
Василь Мовчко (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького).
Нагадаємо, що переможці стипендіальної програми «Нове зернятко» півроку отримуватимуть 2000 грн щомісячної стипендії від компанії «Агропродсервіс». Це мотивація для ведення наукової та практичної діяльності у різних напрямах на базі «Агропродсервісу» спільно з провідними спеціалістами компанії. Власні напрацювання та результати досліджень будуть представлені стипендіатами на щорічному форумі аграрних інновації «Нове зернятко» у червні 2019-го.