На Луганщині висадився письменницький десант. Літературна команда, до складу якої увійшли Іван Андрусяк, Сергій Жадан, Андрій Курков, Євген Положій і Тетяна Стус, відвідала низку населених пунктів у рамках проекту «Схід читає». Це проект Благодійного фонду Сергія Жадана, який реалізують у партнерстві з Українським інститутом книги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На знімку: під час зустрічі з читачами.

У Сватовому письменники побували у центральній районній бібліотеці ім. Т. Полякова та Сватівській гімназії, а у Старобільську — в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Максима Горького, евакуйованій сюди 2014 року. Також гості зустрілися з читачами Станично-Луганської районної центральної бібліотечної системи, у прифронтовому Щасті відвідали міську універсальну публічну бібліотеку і Палац культури.
«Багато бібліотек, з якими ми товаришуємо, давно перетворилися на центри культурного життя. Наприклад, бібліотека у моєму рідному Старобільську — там дедалі більше стає читачів, і ми хочемо підтримати це», — зазначив Сергій Жадан.
Завдяки проекту «Схід читає» книгозбірні Донбасу постійно отримують сучасні видання українських авторів, зокрема й дитячих письменників, а також українські переклади іноземних видань. Та набагато важливіше те, що жителі сходу мають можливість поспілкуватися з авторами наживо. Тож у березні письменницький десант планує висадитися в Сєверодонецьку, Лисичанську, Золотому, Гірському, Попасній.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото із соціальних мереж.