«Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» Міністерству оборони передбачено 102,5 млрд грн (2,6% ВВП): з них 101,7 млрд грн — Міністерству оборони та 0,8 млрд грн — Державній спеціальній службі транспорту, що входить до системи МОУ. Ці видатки порівняно з 2018 роком збільшено на 10,9 млрд грн, або на 12%», — зазначив на брифінгу державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян, передає прес-служба військового відомства.
За його словами, Міністерством оборони на цей рік визначено такі основні пріоритети фінансування: збільшення не менш як на 30% розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, оснащення військ сучасними зразками озброєння та військової техніки, матеріально-технічне забезпечення військ, передусім тих, які залучені до проведення ООС.
Дублян нагадав, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» МОУ передбачено видатки для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям у сумі 
49,6 млрд грн. Підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців здійснюватиметься за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема надбавки за особливості проходження служби та щомісячної премії. Як повідомив держсекретар МОУ, середній розмір грошового забезпечення цього року контрактника Сухопутних військ становитиме 11,3 тис. грн, а молодшого офіцера — 15,9 тис. грн.