Закарпаття долучилося до загальнодержавних урочистостей з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. А для закарпатців це ще й 73-я річниця утворення саме в цей день області в складі України.
Святкування за участю керівництва краю, очільників дипломатичних представництв, військовослужбовців, духівництва, керівників установ і відомств області, представників громадських організацій, творчих спілок розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку на площі Народній. Там у супроводі виступів Закарпатського народного хору та оркестру музичного коледжу імені Д. Є. Задора учасники заходу сформували колону, яка рушила центром Ужгорода зі 100-метровим прапором України. На набережній Незалежності відбулося покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України, Герою України Августинові Волошину, а оркестр Головного облуправління Нацполіції виконав Державний Гімн.
Далі колона рушила до пішохідного мосту, щоб вже традиційно сполучити береги Ужа синьо-жовтим стягом — прапором, чиї кольори єднають мільйони українців по усьому світові. Окрім того, у рамках відзначення свята навколо атріума Закарпатської ОДА розмістили виставку «Символи твоєї свободи. 100 років Державного Герба України».

Ужгород.