«Голос України» в номері за 11 січня вже розповідав про те, що Волинська облдержадміністрація подала позов до суду, не погодившись із позицією обласної ради, і вимагає скасування рішення сесії від 20 грудня про ухвалення бюджету на 2019 рік. І, як кажуть, знову наскочила коса на камінь. Голови фракцій «Свободи», «Батьківщини», Радикальної партії Олега Ляшка, Українського об’єднання патріотів — УКРОП Волинської обласної ради вимагали від голови Волинської ОДА Олександра Савченка звіту про його діяльність на посаді очільника виконавчої влади області.

У відповідь на це звернення на офіційній сторінці голови Волинської ОДА у Фейсбуці повідомляється таке: «Статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» строки «заслуховування звітів голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, керівників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради з зазначених питань, а також про здійснення місцевими державними адміністраціями делегованих їм радою повноважень» не визначені. Натомість у статті 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» йдеться про те, що «голови місцевих державних адміністрацій щорічно звітують перед відповідними радами з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень.
Окрім того, в плані роботи обласної ради на 2019 рік, як ідеться у цьому повідомленні, за-твердженому рішенням сесії обласної ради, не передбачено заслуховування звіту голови облдержадміністрації. Рік моєї діяльності на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації спливає 23 березня 2019 року, відповідно на черговій сесії обласної ради після 23 березня 2019 року я прозвітую перед обласною радою».
Ураховуючи гостре бажання заслухати звіт Олександра Савченка раніше зазначеного терміну, голова облдержадміністрації відповів керівникам за-начених фракцій облради.
— Шановні керівники фракцій! Я, Савченко Олександр Ілліч, голова Волинської обласної державної адміністрації, готовий прозвітувати про свою роботу раніше за умови, що разом зі мною, в той само день, в сесійній залі прозвітує і голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Не через засоби зв’язку чи паперові носії, а особисто. Бо останнім часом усе напруження, яке склалася між представницькою та виконавчою гілками влади в області, викликано відсутністю комунікації між головою обласної ради та обласною державною адміністрацією. Саме через відсутність цієї комунікації є проблемні питання, які не здатні сьогодні вирішувати підлеглі Ігоря Петровича. Я дуже шкодую, що Ігор Палиця, як голова Волинської обласної ради, не проводить більше часу на Княжій Волині та не займається вирішенням нагальних для волинян питань. Тому я, з великою повагою до обласної ради, гарантую, що радо прозвітую перед депутатським корпусом разом з Ігорем Петровичем Палицею.
Щоб читачам став зрозумілий зміст цієї здавалося б цілком логічної пропозиції, повідомимо, що голова Волинської обласної ради Ігор Палиця тривалий час відсутній в області, подейкують, що він перебуває за кордоном, боячись переслідувань з боку чинної столичної влади. Обов’язки голови облради весь цей час виконує його перший заступник Олександр Пирожик. Звичайно, така довга відсутність першого керівника представницького органу краю не може не позначитись на роботі обласної ради. Однозначно й те, що конфлікт між двома гілками обласної влади не йде на користь громаді краю.

Волинська область.