Згідно з рішенням Чернігівської обласної ради восени минулого року на базі колишньої вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці було створено обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їхніх родин та сімей загиблих.

Нині, як повідомив керівник закладу Віктор Мозговий, тут відремонтовано покрівлю, відновлено електропостачання та опалення в приміщеннях. Уже працюють чотири кабінети, в яких надається психологічна допомога та роблять масаж. Окрему кімнату облаштовано для дітей учасників бойових дій. У планах — палати денного стаціонару, фізіотерапевтичне відділення, ортопедичний комплекс. Після цього заклад щодня обслуговуватиме 50 осіб.
Днями на базі центру представили навчально-тренінговий проект «Захисти свою родину». За словами Віктора Мозгового, він сприятиме відновленню психологічного здоров’я воїнів, які повернулися із зони бойових дій. Реалізація проекту відбувається за рахунок коштів громадського бюджету участі, запровадженого Чернігівською міською радою.