На Чернігівщині Новгород-Сіверська міська рада ухвалила рішення про припинення навчання в школах міста через зростання показників захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Навчальні заклади закрито також у Менському районі — 15, Городнянському — 13, Сновському — 12, Козелецькому — 11, та по кілька в Борзнянському, Ріпкинському і Носівському районах.
Водночас у Чернігові 35 шкіл починають навчальний процес. Заступник міського голови Олександр Ломако повідомив: «З понеділка відкриють двері для дітей школи та інші заклади, в яких після канікул діяли обмежувальні заходи», інформує наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.

Карантин з понеділка, 28 січня, оголошено і в ужгородських школах. Таке рішення прийняли на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міськраді, повідомляє наш кореспондент Василь НИТКА.

Тим часом у прес-службі Міністерства охорони здоров’я зазначають, що епідемії грипу в країні немає. «В Україні не перевищено епідемічний поріг, немає епідемії грипу. Водночас підвищені показники захворюваності в п’яти областях: Чернігівській, Житомирській, Київській, Одеській і Сумській», — йдеться у повідомленні. Також у МОЗ додали, що упродовж минулого тижня від грипу вакцинувалися майже тисяча людей.