Сільські голови Тячівського і Рахівського районів звернулися до народного депутата України Василя Петьовки з проханням вирішити проблемне питання — фінансування будівництва, ремонту і реконструкції важливих об’єктів комунальної власності з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Ось приклади. У 2016 році розпочалося спорудження дитячого садка на сто місць у селі Нижня Апша Тячівського району. Майже половину витрат на будівництво, згідно з кошторисом, має профінансувати ДФРР. Торік за співфінансування ДФРР розпочали роботи з берегоукріплення річки Тересва на ділянках № 1 та № 2 в селі Красна Тячівського району та добудову лікарської амбулаторії з перепрофілюванням під навчальний заклад — Тернівську ЗОШ І—ІІІ ступенів. Нині ці всі об’єкти не завершено.
У Рахівському районі також торік розпочали реконструкцію спортивного залу Діловецької школи, а завершити роботи планують у 2020 році. Тут так само є потреба у коштах ДФРР, адже з місцевого бюджету роботи профінансовано в повному обсязі. Необхідне фінансування з Держфонду регіонального розвитку і для робіт з реконструкції водозахисних споруд та регулювання русла річки Шопурка у селищі Великий Бичків, а також для завершення поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення Луг — Косівська Поляна.
Загальна потреба в коштах Державного фонду регіонального розвитку у 2019 бюджетному році для Тячівського району становить 20 мільйонів 111 тисяч гривень, для Рахівського — 7 мільйонів 923 тисячі гривень.
Реакція Василя Петьовки не забарилася — народний депутат, який представляє у Верховній Раді України виборців саме цих двох гірських районів, — із відповідним запитом уже звернувся до віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ  Геннадія Зубка. Йдеться про необхідність виділення коштів з ДФРР для завершення вказаних об’єктів у Тячівському та Рахівському районах. У разі відсутності фінансування роботи зі спорудження дитсадка, спортзалу, берегоукріплень, ремонту дороги буде зупинено, а це в подальшому призведе до руйнування об’єктів. Попри те що станом на кінець 2018 року вдалося виконати більшу частину від запланованого, роботи на переважній частині об’єктів не завершено. «Нині місцеві громади профінансувати завершення вказаних робіт можливості не мають, тому вкрай важливо виділити кошти для зазначених робіт з Державного фонду регіонального розвитку», — наголошує у депутатському запиті Василь Петьовка.