Почесним сертифікатом Всесвітньої митної організації нагороджено заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Миколу Ясевича (на знімку — ліворуч).

Вручив нагороду колезі начальник митниці Станіслав Балуєв.

Вітаючи нагородженого та всіх колег зі святом, очільник держустанови наголосив, що митники покликані стояти на варті економічних інтересів України. І реальні кроки, зроблені всіма щодо спрощення митних процедур, адаптації митного законодавства України до світових стандартів, підвищення ефективності управлінської діяльності, дають конкретні результати. Він висловив сподівання, що митники і надалі з честю примножуватимуть кращі професійні традиції.

Варто зазначити, що цьогорічне гасло відзначення Міжнародного дня митника — «Розумні кордони — для безперешкодної торгівлі, подорожей та перевезень».

Василь НИТКА.

Фото облДФС.

ДОВІДКА ДФС У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ

26 січня 1953 року в Брюсселі головами митних служб 17 країн Європи було відкрито першу сесію Ради митного співробітництва. Враховуючи внесок Ради (у 1994 році перейменована на Всесвітню митну організацію) у розвиток відносин між країнами, 26 січня 1983 року було засновано щорічне свято — Міжнародний день митника, яке відзначають понад 800 тисяч митників в усьому світі. Нині до складу ВМО входять 183 країни.