Двоє зборів поспіль щодо підлеглості церковної громади відбулися в селі Ковпита Чернігівського району. Але якщо одні були відкриті й заздалегідь оголошені, то інші проводили майже таємно. Зрозуміло, що ці, другі збори, організував священик УПЦ Московського патріархату, на них було 26 осіб, з яких двоє школярів. Тоді як на законних зборах було понад 120 мешканців двох сіл, що входять до Ковпитської сільської ради. На цих зборах 113 селян проголосували за перехід до ПЦУ.

До речі, був на цьому зібранні і священик УПЦ МП отець Тарас Свистун із сусідньої парафії. І слово йому дали, і почули люди, що моляться вони таки за московського патріарха. І обурювалися селяни, що ця церква через свого московського патріарха благословляє російських солдатів, які вбивають наших вояків на Донбасі.

Проте ключі від храму прихильники московщини не віддають, а місцеві комуністи та регіонали сором’язливо називають УПЦ МП «старою церквою» — це щоб не називати її російською чи московською.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ Московського патріархату, який очолює архієпископ Ніжинський Климент (Вечеря), поширює неправду щодо кількості учасників зборів і перебігу подій. Так, замість 26 присутніх на промосковських зборах називає 40. По-друге, лякає якимись націоналістами-радикалами. І останнє — сайт інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, яким керує владика Климент, зареєстровано в Російській Федерації.