Забезпечивши гарні умови для вчителів і майбутніх освітян, можна говорити про розвиток Херсонської області та міста. Таку точку зору висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Олександр Співаковський (БПП) після зустрічі з освітянами Херсона.

«Разом із начальником управління освіти Херсонської міської ради відвідав Херсонську школу № 27, яка працює з 1980-х років. Тут створено гарні умови для освітнього процесу — навчальний заклад просторий і доглянутий. Школу обирає багато батьків для навчання своїх дітей. Для мене, як для очільника Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, важливо почути від колег-освітян, яких змін вони прагнуть, їхню думку стосовно законодавчих змін, які відбуваються останнім часом в освітньому просторі. Тому багато уваги під час спілкування приділили саме законотворчим питанням», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Співаковський.

Він також зазначив, що в Херсонській області діє Програма людського капіталу, яку підтримують і депутати обласної ради, і голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв. «За рахунок цієї програми вдалося останнім часом знизити рівень міграції молоді з Херсонщини. І лише забезпечивши гарні умови для вчителів, і майбутніх освітян у тому числі, можна говорити про розвиток області та міста. В освітніх закладах поки ще є вчителі фізики, математики, інформатики, але немає наступності у професії. Тож не треба забувати про соціальне партнерство між владою та закладами освіти для того, щоб Херсон не занепадав, а навпаки розвивався», — наголосив О. Співаковський.

Фото зі сторінки Олександра Співаковського у Фейсбуці.