Футбол. Контрольні матчі на тренувальних зборах. 26 січня.

Анталія (Туреччина). «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Карабах» (Азербайджан, Агдам). 3:1. Голи: Мораес, 26, Марлос, 27, Мудрик, 77 — Зубір, 64. На 80-й хвилині Річард («Карабах») не реалізував пенальті (поперечина).
«Шахтар»: перший тайм — П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко, Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораес; другий тайм — Шевченко, Бутко, Хочолава (Матвієнко, 71, Сікан, 85), Бондаренко, Данченко, Малишев, Патрік, Нем, Тотовицький, Мудрик, Кайоде.

У першому таймі «Шахтар» грав складом, максимально наближеним до основного. І, слід сказати, мав велику перевагу. «Гірники» поступово нарощували темп, а найбільший тиск організували в середині тайму. І протягом хвилини завдали подвійного удару.

Цей епізод, безперечно, вплинув на підсумок поєдинку. Донеччани більше атакували і тоді, коли в другому таймі Паулу Фонсека повністю замінив склад. Але азербайджанська команда, за яку виступає велика група легіонерів, не збиралася здаватися. Вона діяла швидко і гостро контратакувала. І раз змусила Шевченка пропустити. Але гол Мудрика збив їхню активність.
«Шахтар» на кілька днів повернувся до України. А сьогодні знову вирушить до Анталії, де продовжить підготовку до другої частини сезону. І гратиме контрольні матчі. Зокрема, 31 січня «гірники» проведуть одразу дві зустрічі: з данським клубом «Гобро» і з польським «Лехом» (Познань).

Календар інших поєдинків «Шахтаря» в Туреччині:

3 лютого — «Партизан» (Сербія, Белград); 

4 лютого — «Ботєв» (Болгарія, Пловдив); 7 лютого — «Ваккер» (Австрія, Інсбрук).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.