Полтавським рятувальникам їхні колеги із Шотландії передали три повністю укомплектовані пожежні автомобілі. Візит останніх на Полтавщину відбувається в рамках програми розвитку міжнародної співпраці.

Рятувальники з України та Шотландії разом сфотографувалися на згадку.

Її реалізації найактивніше сприяють представники рятувальних організацій Великобританії та Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області. Фахівці зі Сполученого Королівства приїздять в область уже втретє. За словами керівника делегації Гарі Бенета, цього разу, переганяючи згадані спецавтомобілі, на неблизькому шляху до Полтави майже не зупинялися, постійно змінювали водіїв, аби якнайшвидше зустрітися з українськими друзями. Образно кажучи, летіли, як на пожежу...

Під час перебування в регіоні закордонні гості продовжуватимуть ділитися своїм досвідом. Теоретичні та практичні заняття за їхньою участю відбуватимуться в Полтаві, Кременчуці та Лубнах. До речі, під час огляду обладнання, спорядження та техніки, якими послуговуються наші рятувальники, представники делегації із Шотландії зауважили, що все те — досить професійне та сучасне. Інша справа, що його ще не вистачає для всіх підрозділів. Особливо за умов, коли в громадах створюються осередки місцевої пожежної охорони. Тож передані шотландцями пожежні автомобілі точно не простоюватимуть.

Василь НЕЇЖМАК.

Фото із сайту ГУ ДСНС України у Полтавській області.