На Вінниччині уведено в експлуатацію 39-ту сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 9,5 мегавата (МВт). Її споруджено біля райцентру Погребище. Будівництво ще трьох аналогічних енергооб’єктів заплановано завершити в названому районі до кінця нинішнього року.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької ОДА Сергія Волкова, технологічне обладнання нової станції розташовано на площі 23 гектари. Створено десять нових робочих місць. Отриману енергію реалізуватимуть за «зеленим» тарифом.

Половину робіт виконано на спорудженні ще однієї СЕС у селі Плисків цього самого району. Зокрема, змонтовано рами для панелей гальванічних елементів, здійснюють їх встановлення. Робітники і фахівці працюють над монтажем іншого технологічного обладнання, прокладають кабелі тощо. Сонячні станції з’являться й у селі Білашки та неподалік міста Погребище.

Загалом в області працює 39 СЕС. Як уточнив Сергій Волков, ними згенеровано 81 мільйон кіловат-годин електричної енергії. На 26 гідроелектростанціях (ГЕС), що працюють у регіоні, отримано 27,3 мільйона кіловат-годин електрики. Таку кількість енергії вироблено протягом першого півріччя минулого року.