За добу (станом на ранок 30.01) російські найманці вісім разів порушували режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу хутора Вільний на Луганщині бойовики застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм. Біля селища Новоолександрівка російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї.

На Донеччині також було неспокійно. Бойовики з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли наші позиції в районі Авдіївки, а з автоматичних гранатометів — поблизу селища Богданівка.

Окрім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї «гібриди» обстріляли наших військових біля Гнутового.

«Внаслідок окупаційних обстрілів жоден військовослужбовець не постраждав. За даними розвідки, чотирьох окупантів ліквідовано, ще шестеро дістали поранення. Крім того, наші воїни знищили військову вантажівку «КамАЗ» із озброєнням і матеріально-технічними засобами противника. Також під час розвідувальних заходів на докучаєвському напрямку виявлено засідку ворога. Вмілими діями розвідгрупи особовий склад противника було нейтралізовано, а залишені ворогом зразки озброєння захоплено. Трофеями розвідників ООС стали зразки озброєння противника: ПТРК, РПГ, великокаліберний кулемет», — йдеться у повідомленні штабу.