За 26 днів передвиборної кампанії зареєстровано 266 заяв і повідомлень про злочини, пов’язані з виборчим процесом. Таку інформацію днями в столиці під час підсумкової колегії Міністерства внутрішніх справ оприлюднив голова Національної поліції Сергій Князєв.

За його словами, найбільша кількість надійшла до поліції Києва (30), а також Закарпатської (24) та Дніпропетровської (23) областей. Чимало таких фактів зареєстровано в Полтавській, Одеській, Запорізькій, Миколаївській і Черкаській областях. За зазначеними фактами розпочато п’ять кримінальних проваджень.

«За перший місяць уже складено 67 адміністративних протоколів. Усі факти пов’язані з виготовленням або розповсюдженням друкованих матеріалів передвиборної агітації з порушенням законодавства», — повідомив він.

Також очільник Національної поліції зазначив, що з набранням президентськими перегонами обертів кількість звернень про факти порушення законності під час цьогорічної кампанії лише зростатиме. Він закликав забезпечити якісне документування всіх обставин учинених злочинів для завершення досудового розслідування, направлення проваджень до суду і притягнення винних осіб до відповідальності.