Військова прокуратура Південного регіону виявила новий пістолет Макарова, який вкрали в 28-й мехбригаді. Це вже четвертий «ствол», знайдений за останні два роки. Йдеться про розкрадання великої партії зброї з розташування 28-ї мехбригади в Чорноморському.

Один зі зниклих пістолетів знайшли в хулігана, який улаштував стрілянину в перукарні в селі Усатове. Ще один «ствол» виявився в руках кілера, який застрелився після невдалого замаху на ринку «Київський» у січні 2017-го.

Вдалося з’ясувати, що зброю на «чорному ринку» продають по 300 доларів за штуку.

Черговий «ствол» сплив у Суворовському районі навесні минулого року. Під час відпочинку в більярдній «Один» відвідувач через власну необережність прострелив собі стегно. Зробив він це під час бесіди із двома азербайджанцями.

Під час обшуку в іноземців знайшли два пістолети, номери яких збігаються з вкраденими зі складів 28-ї мехбригади.

Трохи пізніше, у травні, поліція під час обшуку складу комерційної організації знайшла пістолет Макарова й 672 патрони до нього. Власник зізнався в зберіганні зброї й отримав рік умовно. Пізніше з’ясувалося: ця зброя значиться також серед зниклих «стволів». Зазначимо, що підозрюваних у справі досі немає. Залишилося знайти ще 160 пістолетів...