Віце-президент Фундації США—Україна Джон Кунь із Мар’яною Заклінською.

Агенція регіонального розвитку Івано-Франківської області 25—27 січня репрезентувала туристичний потенціал Прикарпаття у Нью-Йорку. Там відбулася міжнародна виставка і конференція New York Times Travel Show 2019 — найбільша в Північній Америці, яка приваблює десятки тисяч професіоналів у сфері подорожей.

Ласкаво просимо до фантастично красивого Прикарпаття

Організувала участь нашої держави Фундація США-Україна (U.S.-Ukraine Foundation), котра вже втретє просуває країну як привабливе місце для подорожей, зокрема шляхом участі в найбільшому та найпрестижнішому форумі такого роду, де на 560 стендах було представлено 170 країн.

Презентація туристичної індустрії Прикарпаття, з його багатою історією, архітектурою, ремеслами і яскравою культурою, створює умови для економічного зростання краю. Чимало спеціалістів туристичної галузі та просто охочих до подорожей підходили до наших експертів, щоб дізнатися більше про країну, можливості та програми подорожей. Адже останнім часом українські міста стали магнітом для сотень тисяч іноземних туристів.

Головне — формувати бренд краю

«Форум виступає спонсором понад ста презентацій для просування своїх турагенств. І серед усього того розмаїття — наше Прикарпаття зі своїм туристичним продуктом», — розповів керівник агенції, член Туристичної ради області Віктор Вінтоняк. — Ми в постійному пошуку. Стираючи грані провінційності, виходимо на світові ринки. Один із напрямків — індивідуальний туризм. Прагнемо показати місцеву культуру, безмежне у своїй багатогранності мистецтво краю, місця сили та енергії. А головне — формування бренда Прикарпаття. Прагнемо донести, що ми — як усі: мрійливі, креативні, маємо такі ж цінності і є складовою світової спільноти. Люди — це сила. Продовжуючи славну традицію Станіславського (Франківського) феномена, відкриті за межі географічної території. Не чекаючи кроків від політиків, демонструємо, як працює креативна економіка. Туризм зміцнить контакти, притягне суміжні галузі, дасть розвиток ремеслам.

Велике спасибі всім, завдяки кому стала можливою участь у форумі. Насамперед Надії МакКонелл — президенту U.S.-Ukraine Foundation, чия енергія надихала; Адріану Кармазіну і Джону Куню, які доклали багато зусиль для успішної організації. Неймовірні енергія і позитив Мар’яни Заклінської, яка безпосередньо на нашому стенді закохувала в містику Карпат».

Результати такої поїздки виміряти одразу не можна, вони доженуть нас пізніше. Агенція —не комерційна структура, щоб продавати турпродукт та укладати угоди. Мета — просування регіону в світі, відкриття можливостей краю, стирання граней провінційності Прикарпаття, формування позитивного іміджу. Мали підтримку Департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА, яке виступило інформаційним партнером та забезпечило стенд продукцією англійською мовою.

Людмила СТРАЖНИК.

Фото надане Агенцією регіонального розвитку Івано-Франківської області.

Івано-Франківська область.

ДОВІДКОВО

U. S.-Ukraine Foundation — недержавна громадська організація, заснована 1991 року у Вашингтоні для підтримки української демократії, економіки та громадянських прав, для просування ідеї миру і процвітання України, об’єднання друзів держави у США.

ТОЧКА ЗОРУ

«Таким чином розвиваємо державно-приватне партнерство і спільно здійснюємо маркетингові заходи для промоції туризму Прикарпаття, адже Віктор Вінтоняк — ще й бізнесмен та меценат. Торік область відвідало понад два мільйони гостей, туристичний збір сягнув майже чотири мільйони гривень. Проведено понад сто заходів, зокрема двадцять потужних фестивалів. Кожна така справа — краплинка для розвитку краю, його добробуту».

Віталій ПЕРЕДЕРКО,

начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної держадміністрації.