1 лютого — день народження у народного депутата України Володимира Володимировича Мельниченка.

Енергія натхнення, жага до активної творчої діяльності не приходять самі по собі. Життя може продовжуватися таким, яким воно є — часом буденним, сірим, тривожним, а можна запалити вогонь бажань, зробити його цікавим, барвистим, наповненим оптимізмом, багатим позитивним змістом. Щоб зрушити міцну зимову кригу, розбудити життя, щоб воно засяяло різнобарвними фарбами, наповнене радістю і моральним задоволенням, потрібен лідер, новатор — носій добра, миру і людського щастя. До таких лідерів і належить наш народний депутат, мудрий дипломат, великий патріот України, родоначальник, організатор і вершитель добрих справ Володимир Володимирович Мельниченко. Ні, ми не помилилися, обравши його до Верховної Ради України. Більше того, ми можемо з великою впевненістю сказати, що він є найкращим депутатом із тих, кого ми вже обирали по нашому окрузі. Ми також з великою впевненістю хочемо сказати, що Володимир Володимирович є також одним із найкращих депутатів Верховної Ради — вищого законодавчого органу України, і якщо потрібно, ми готові знову віддати свої голоси за нього. Радістю і гордістю переповнюються наші серця, коли ми чуємо по радіо, бачимо на телеекранах мудрі і глибоко продумані, підкріплені незаперечними фактами, виступи Володимира Володимировича. Він допомагає, підтримує своїх виборців, бере найактивнішу участь у всіх заходах, що їх проводять у місті Кам’янець-Подільському, Подільському краї, в Україні та далеко за її межами.

Шановний Володимире Володимировичу! Ми знаємо вас як високопрофесійного фахівця, чесну, порядну людину, видатного державного діяча, дипломата, який протягом багатьох років, не шкодуючи свого здоров’я і життя, сумлінно працює на благо громади нашого міста та всього українського народу. Наші люди завжди відчували і відчувають вашу вагому підтримку, велику увагу, турботу та шанобливе ставлення до себе. Ви завжди допомагали і допомагаєте людям, які потребують цього — підставляєте їм своє сильне плече в часи негараздів та випробувань. Ми глибоко вдячні вам за доброзичливе ставлення до ветеранів війни та праці, до людей похилого віку. Будьте завжди таким!

Сьогодні я, як ректор Університету третього віку, від імені та за дорученням його слухачів, хочу висловити щиру вдячність вам, Володимире Володимировичу, за ту велику моральну і матеріальну підтримку та допомогу, яку ви надаєте цьому поважному навчальному закладу, велику вдячність за ту постійну увагу і турботу, яку ви приділяєте нам. Наш Університет — це унікальний і дуже популярний серед мешканців нашого міста навчальний заклад, слухачами якого є майже 200 людей поважного віку — в минулому вчителів, лікарів, працівників державної служби та інших людей — ветеранів війни та праці. Це неабияка радість і задоволення для ветеранів, які своєю сумлінною працею заслужили відпочинок, але продовжують навчання, пізнають світ, історію рідного краю та України.

Головна мета цієї програми — створення відповідних умов для повноцінного і гідного життя людей поважного віку, створення умов для їхньої самоосвіти і розширення та збагачення свого кругозору. Життя показує, — ті люди, які після виходу на пенсію продовжують активний спосіб життя, — тільки виграють — зберігається добре здоров’я, добра фізична і розумова діяльність, продовжується активне життя.

Дорогий Володимире Володимировичу! Ми вдячні вам також за ті добрі справи, які ви зробили і робите для громади, зокрема ветеранів війни та праці нашого міста. Ми про все пам’ятаємо і безмежно вдячні вам за це. Можна сказати тільки одне — честь і хвала вам за добро, яке ви робите для людей. А добрі справи ніколи не забуваються. Жителі міста знають вас як людину, яка завжди вислухає, дасть правильну пораду і допоможе. Ми вдячні вам за сучасні лікарні, поліклініки, дитячі садки та школи, упорядковані, чисті вулиці та тротуари, газифіковані села. Особливо добрими справами сповнена ваша увага до людей, які захищали нашу землю від німецько-фашистських загарбників, які своєю самовідданою працею відбудували зруйноване війною народне господарство, які завжди, не покладаючи своїх рук, трудилися на благо нашої Батьківщини. Ветерани міста знають також про вашу вагому роботу у волонтерському русі, допомогу і підтримку воїнів в зоні проведення АТО.

У ці гарні, зимові дні Володимир Володимирович відзначає свій день народження. Бажаємо вам, шановний Володимире Володимировичу, міцного здоров’я, щастя, злагоди, сімейного благополуччя, мирного неба над головою. Нехай кожний прожитий день приносить вам тільки добрі новини і дає надії на краще!

Слова подяки я хочу висловити і прекрасному колективу, який працює разом з вами, зокрема чудовим, заслуженим людям: Сергію Тимчуку, Ірині Камінській, Тетяні Мельниченко, Світлані Старченко.

Удачі вам, здоров’я і успіхів у вашій невтомній творчій діяльності!

Ми раді вас,

Володимире Володимировичу,

вітати,

І все що є найкраще на землі,

Ми хочемо від серця

побажати.

Удачі, радості, добра,

Любові, злагоди, тепла.

У житті завжди хай

буде свято,

А поруч вірні друзі, доброта, Здоров’я, щастя,

успіхів багато,

На многії, багатії літа.

 

З повагою та найкращими побажаннями

Надія ПІДСКОЦЬКА,

Почесний ветеран України, Заслужений працівник соціальної сфери України, депутат Хмельницької обласної ради чотирьох скликань, начальник управління праці та соціального захисту населення з 1987-го по 2010 рік міста Кам’янця-Подільського, ректор Університету третього покоління, заступник голови ради ветеранів міста, голова комітету ветеранів праці та дітей війни, голова первинної ветеранської організації селища цукрового заводу.

Фото надано автором.