Військовополонений український моряк Денис Гриценко розповів про провокаційну поведінку російського омбудсмена Тетяни Москалькової під час нещодавнього відвідування його в СІЗО «Лефортово». Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

«Тиждень тому до камери Гриценка увійшла омбудсмен Москалькова. Просто з ходу почала запитувати: «Ну ви (моряки) ж там проривалися?». На що Денис їй відповів, що, якщо навіть російські судді просять не політизувати справу, то навіщо це робить омбудсмен, тим паче в такій провокаційній формі. Москалькова поспіхом пішла», — написав він.

Адвокати також говорили з Денисом Гриценком про майбутні слідчі дії й засідання з розгляду апеляційної скарги в Мосміськсуді.

За словами Полозова, Денис почувається добре. Скарг на здоров’я немає. Робить фізичні вправи, багато читає.

Адвокат також повідомив, що пошта до Гриценка доходить з перебоями. Від рідних листи йому не передають... Однак кілька днів тому він одержав листа від Міністерства освіти України з дитячими малюнками. Денис дякує всіх дітям за їхні послання.

В іншому пості на Фейсбуці Микола Полозов, посилаючись на скрин своєї колеги Олександри Маркової, котра захищає українських моряків, поінформував: «Є серйозні підозри, що пораненого військовополоненого Андрія Ейдера заразили в медсанчастині СІЗО «Матроська тиша» гепатитом В. Якщо аналізи підтвердяться, то це взагалі виходить за всі рамки».

А минулої неділі волонтери передали військовополоненим українцям у московське «Лефортово» продукти, сигарети й сірники. Про це повідомила фотожурналіст і громадська активістка Вікторія Івлєва.