Історично місто було центром текстильного виробництва в Україні, але з початком перебудови вся легка промисловість країни ледве дихала. Потім найсмачніші її шматки вхопили росіяни, які назвалися інвесторами, а насправді знищували наші підприємства. Щоб не було конкуренції.

Тож новина про створення виробництва на території колишньої фабрики первинної обробки вовни, розрахованого на 150 найманих працівників, додала оптимізму. Підприємство належатиме до галузі легкої промисловості, вироблятиме тканини.

Інвестором є київське ТОВ «Текстиль-Контакт», яке вже має в Чернігові швейне виробництво — «ТК-Стиль» (на знімку). Але якщо швейних підприємств у державі є сотні, то саме текстильних — одиниці.

«Підприємство ми створюємо з нуля. Орендували поки що 3,5 тисячі кв. метрів і приводимо їх у цивілізований вигляд, — розповідає засновник і власник ТОВ «Текстиль- Контакт» Олександр Соколовський. — Плануємо, що до кінця року тут працюватиме приблизно 150 осіб, буде інвестовано 155 мільйонів гривень. Розраховуємо на стабільний щомісячний випуск не менше 200 тисяч погонних метрів плащових і спецовочних тканин вже з травня-червня».

Директор чекає вісім вантажівок з італійським обладнанням, яке, хоч і не нове, але ще послужить в Україні. Разом із верстатами монтуватимуться і сучасні системи вентиляції.

Міський голова Владислав Атрошенко підраховує: «Якщо 150 працівників і заробітна плата дев’ять тисяч, то місто очікує 200 тисяч гривень надходжень податків у місцевий бюджет. Тому це є важливим. Я хочу сказати, що бачу перспективу відновлення, відродження легкої промисловості, яка в нашому місті була досить високорозвиненою».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото надано прес-службою міської ради.