Асоціація народних депутатів України з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть 3 лютого 2019 року народного депутата першого скликання Єльченка Юрія Никифоровича.

Юрій Никифорович народився 23 липня 1929 року в місті Кагарлик Київської області. Вищу освіту отримав у Київському політехнічному інституті за фахом інженер-механік.

У 1990 році висунутий кандидатом у народні депутати трудовими колективами Тальнівського, Катеринопільського, Маньківського районів і обраний народним депутатом Української РСР. У Верховній Раді був головою підкомісії з питань міжреспубліканських відносин Комісії ВР України з питань державного суверенітету, міжреспубліканських і міжнаціональних відносин. Нагороджений орденами Леніна, Жовтневої Революції, чотирма орденами Трудового Червоного Прапора, «Знак пошани», сімома медалями, двома Почесними грамотами Президії ВР УРСР, Почесними грамотами Верховних Рад Білоруської РСР, Казахської РСР, Азербайджанської РСР.

У політичному, громадському житті був активним учасником законотворчого процесу. Юрій Никифорович назавжди залишиться у нашій пам’яті порядною і самовідданою людиною, активним громадянином держави. Найщиріші співчуття сім’ї і близьким покійного.