У селах Горохівського району на Волині відбулися збори парафіян, які засвідчили перші кроки на шляху до переходу ще кількох парафій у лоно Православної церкви України.

У селі Галичани «за» перехід до ПЦУ віддали свої голоси 95 парафіян, «проти» — 1, 5 осіб «утрималося». Зачекати на своє рішення мирян попросив настоятель Свято-Петро-Павлівського храму отець Дмитро Фенюк. Ще переконливіші результати зібраних напередодні підписів: «за» перехід до ПЦУ віддали свої голоси 387 осіб, 12 і 5 осіб підписалися в графах «проти» і «утримався» відповідно.

У Свято-Покровському храмі села Брани після недільного богослужіння висловили своє бажання бути з ПЦУ майже сто його парафіян. Наразі збирають підписи. Настоятель храму Іван Ізай із повагою ставиться до рішення громади.

Своє бажання перейти з МП до ПЦУ скріпили підписами 266 парафіян храму Преображення Господнього села Квасів, 15 — утрималися. Церковна громада храму Пресвятої Богородиці села Зеленого теж на порозі прийняття подібного рішення.

Цікаво, що в деяких громадах, які вирішили перейти з Московського патріархату до ПЦУ, настоятелі храмів просять дати їм трохи часу на прийняття рішення. Як вважає колишній голова Горохівської райдержадміністрації, учасник АТО, відомий історик Сергій Годлевський, за цим часто криється бажання дочекатися виборів, з надією, що при новому президенті все зміниться. Але процес переходу волинян у лоно рідної Православної церкви України, переконаний він, вже ніщо не зупинить.

Волинська область.