За добу (на ранок 5.02) бойовики вісім разів відкривали вогонь по наших військових, зокрема чотири рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив двічі з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів у районі Опитного та Невельського.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв наші позиції двічі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний, Новолуганського, Кримського.

«Внаслідок злочинних дій ворога один військовослужбовець загинув і ще один зазнав поранень. За даними розвідки, шістьох бойовиків знищено, ще четверо дітстали поранення», — йдеться у повідомленні штабу.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація в секторі під нашим контролем. Пильності не втрачаємо, адже ворог близько і він постійно прострілює наші позиції. Про режим тиші говорити не доводиться. Він може протриматися лише кілька годин. За цей час намагаємося встигнути облаштувати свій побут. Орки переважно стріляють з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Інколи прилітають міни 80-го калібру. Диверсійні групи поки що не роблять вилазок, адже погода не сприяє. Багнюкою пересуватися дуже важко. Втрат у підрозділі немає. Усі хлопці живі й здорові».

За даними звіту СММ ОБСЄ, бойовики грубо порушують визначені Мінськими домовленостями вимоги щодо відведення важкого озброєння. Поблизу Луганська зафіксовано 4 самохідні гаубиці (2С1), 12 буксируваних гаубиць (Д-30) і, ймовірно, 6 протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Також у цьому районі спостерігачі місії виявили 21 танк окупантів (11 — Т-72 і 10 — Т-64), вказано у повідомленні ОБСЄ.