Футбол. Блискучий у минулому півоборонець Хорен Оганесян багато років виступав у єреванському «Арараті» (295 матчів, 93 м’ячі), провів 34 матчі у збірній СРСР, де забив 6 м’ячів. Бронзовий призер Олімпіади-1980. У ролі тренера очолював сімферопольську «Таврію», національну збірну Вірменії. Довелося попрацювати і селекціонером в «Олімпіакосі» (Пірей).

«За кого вболіватиму в протистоянні «Олімпіакоса» та «Динамо» в Лізі Європи? Звичайно, за киян, — зізнався Хорен. — Завжди переживаю за українські команди в єврокубках. З Андрієм Балем дружив, приємно було спілкуватись з Олегом Блохіним, Леонідом Буряком, Володимиром Безсоновим. Користуючись нагодою, передаю вітання усім хлопцям із «Динамо», проти яких грав і з ким товаришував!

Щодо нинішніх протистоянь у Лізі Європи, то для «Динамо» найголовніше — вистояти у першому, гостьовому поєдинку. 14 лютого киянам буде непросто. «Олімпіакос» традиційно потужно грає вдома, там божевільна підтримка фанів. Приблизно така сама, яка була в Олега Блохіна під час його прощального матчу на тоді ще Республіканському стадіоні 28 червня 1989 року».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.