Фото з відкритих джерел

Понад п’ятсот робочих місць із зарплатою від 5 до 12 тисяч гривень запропонували під час ярмарку вакансій у Вінниці працівники міського Центру зайнятості.

Загалом захід відвідали понад вісімсот тих, хто шукає роботу. Вакантні робочі місця представила, зокрема, низка потужних підприємств — Вінницький олійно-жировий комбінат, Вінницька транспортна компанія, Вінницький комбінат хлібопродуктів № 2. На службу за контрактом запрошували представники обласного військкомату. Загалом в області у 2018 році створено три тисячі нових робочих місць.

— Роботи вистачає, на деяких підприємствах відчувається дефіцит кадрів, — наголошують організатори заходу. — Зарплата не влаштовує. Тому вінничани шукають заробітків за межами держави. Без підвищення плати найманих робітників утримати буде непросто.

Відвідувачі ярмарку мали можливість скористатися послугами консультпункту з питань започаткування та підтримки малого бізнесу, професійного навчання та перепідготовки з метою набуття нової професії. Консультанти допомагали охочим грамотно скласти резюме, навчали, як самостійно шукати роботу з допомогою електронних засобів.

У цьому році аналогічні заходи планують проводити в обласному центрі один раз на два місяці. До речі, у грудні минулого року середньомісячна зарплата в регіоні становила понад 9 255 гривень. За цим показником область — на одинадцятому місці в державі.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.