Органи влади на місцях разом зі Службою автодоріг (САД) визначають ділянки автошляхів, які потребують негайного ремонту. Минулоріч планом фінансування дорожнього господарства було передбачено видатки спецфонду держбюджету у сумі 271,1 млн грн.

Першочергими назвали автомобільні дороги сполученням з Харківською та Донецькою областями.

Окреслюючи найближчі завдання, виконувач обов’язків голови Луганської ОДА — керівника облВЦА Сергій Філь зорієнтував органи влади на місцях разом із САД у Луганській області визначити ділянки автошляхів, які потребують негайного ремонту. «Спочатку слід провести консультації з людьми на місцях, — вважає очільник області. — Ресурсів, щоб зробити все й одразу, звичайно, не вистачить. Тому пріоритетні ділянки мають визначити ті, хто їздить ними щодня». Одним із пріоритетів 2019 року Сергій Філь назвав відновлення Сватівського мосту. 

Також Сергій Філь доручив голові Міловської РДА провести спільну нараду з прикордонниками та САД і остаточно визначити початок проведення проектних робіт та вирішення земельних питань з метою подальшого будівництва дороги Т 13-07 Сватове — Новопсков — Мілове.

ТИМ ЧАСОМ

На Луганщині виявлено факт привласнення 1 млн 400 тис. грн бюджетних коштів під час проведення ремонту автодороги загального користування державного значення.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2016 року після проведення відкритих торгів на ремонт дороги САД у Луганській області уклала договір з директором комерційної організації, яка стала переможцем тендера. За умовами договору на рахунок підрядника було перераховано першу частину коштів за виконання робіт у розмірі 3 млн грн. Однак директор підрядної організації замість закупівлі необхідних конструкцій та матеріалів розпорядився отриманими коштами на власний розсуд.