Перший етап реконструкції міжнародного аеропорту «Вінниця» розпочнуть і завершать у нинішньому році. У 2020-му заплановано продовження робіт з оновлення повітряних воріт міста над Південним Бугом.

Інформацію про виділення 1 млрд 13 млн грн з державного бюджету на оновлення аеропорту «Вінниця» розміщено на сайті Мінінфраструктури. У переліку робіт йдеться про модернізацію технічних систем, злітно-посадкової смуги та суміжного обладнання для   аеродрому. Першочерговим визначено капітальний ремонт із заміною покриття злітно-посадкової смуги та руліжної доріжки. Буде замінено системи радіотехнічного забезпечення польотів. Оновлять освітлення, водовідведення, покриття перону.

До речі, злітну смугу використовують цивільні і військові літаки. Меморандум про її спільне використання підписано між керівництвом області та Міноборони. Її збудували ще 40 років тому, і відтоді вона не знала капітального ремонту. На час проведення робіт аеропорт не працюватиме. Відновлення польотів заплановано на кінець нинішнього року. Продовження ремонтних робіт деяких інших об’єктів передбачено на 2020 рік.
Аеропорт «Вінниця» є комунальним об’єктом міста. Протягом минулого року його послугами скористалися майже 61 тисяча пасажирів. У 2017-му повітряні ворота Вінниці удостоєно відзнаки «Аеропорт року» (серед регіональних аеропортів країни). Перехідний кубок вручає асоціація «Аеропорти України». Тоді Вінниця утричі збільшила перевезення пасажирів повітряним транспортом.