У підвалі ще одного багатоквартирного будинку Гадяча, що на Полтавщині, днями встановили новий пластинчастий теплообмінник. Від початку нинішнього року такими сучасними пристроями для підігріву води до нормативних кондицій обладнали вже три багатоповерхівки.

Зроблено це за кошти міського бюджету. Зі скарбниці громади на згадану модернізацію виділили 85 тисяч гривень. Фахівці переконані, що такі затрати неодмінно окупляться вже найближчим часом. Адже пластинчасті теплообмінники забезпечують не лише безперебійну подачу споживачам, тобто мешканцям квартир, гарячої води належної якості. Вони допомагають істотно економити витрати на їх експлуатацію та обслуговування.

Власне, йдеться про технічно набагато досконаліші пристрої порівняно з традиційними трубчастими. Надто з огляду на те, що в останніх майже неможливо уникнути великих втрат тепла при нагріванні води. Натомість пластинчасті теплообмінники мінімізують такі втрати. Так, вони дорожчі за трубчасті й не всім мешканцям багатоповерхівок по кишені. Однак, як бачимо, з урахуванням можливостей спільної скарбниці громади і цю проблему можна розв’язати.

Полтавська область.