Регіональна безпека, можливість російського втручання в майбутні українські вибори та очікування чесного й вільного виборчого процесу стали ключовими темами зустрічі радника президента США з національної безпеки Джона Болтона з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Розмова відбулася у рамках візиту очільника МЗС до Вашингтона для участі у конференції міжнародної коаліції проти терористичного угрупування «Ісламська держава».

За результатами перемовин Болтон у Твіттері написав, що сторони ще раз висловили взаємну прихильність нашому нинішньому курсу — домогтися, щоб Україна стала «процвітаючою, єдиною, вільною і мирною».

Посольство України в США у Фейсбуку повідомило, що Болтон та Клімкін обговорили й питання розвитку «безпекової співпраці Україна-США».

В диппредставництві зауважили, що український міністр зустрівся також із головою Комітету іником держсекретаря США Джоном Салліваном. «Заступник держсекретаря висловив підтримку США України, підтримав її суверенітет і побажав продовжити шлях до реформування. США стоять разом з Україною», — йдеться у повідомленні Дерджепу в Твіттері.з закордонних відносин Сенату США Джеймсом Рішем, співголовою комітету Робертом Менендезом та із заступ

Також Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто. Як зазначив український дипломат у Фейсбуку, сторони домовились і надалі працювати над українсько-угорськими «улюбленими темами, щоб українські угорці почували себе вдома». «Дуже важливо зараз продовжити перехідний період, аби забезпечити належну підготовку для наших викладачів, удосконалити методичну базу та вирішити багато інших надважливих питань», — зауважив міністр.

Коментуючи низку зустрічей очільника нашого МЗС у Вашингтоні, спецпредставник США по Україні Курт Волкер у Твіттері написав: «Ми працюємо разом, щоб зміцнити опірність України та стримувати подальшу російську агресію. Настав час миру для України».