Учора турецькі рятувальники знайшли п’ятилітню дівчинку, яка перебувала під завалами житлового будинку, що обрушився, майже 18 годин.

У середу в азійському кварталі Стамбула Орхантепе, розташованому поблизу Мармурового моря, несподівано обрушився семиповерховий житловий будинок. Як повідомив турецький телеканал CNN Turk, під його руїнами можуть перебувати ще близько 15 людей.

86 рятувальників зі служби із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини продовжують розбір завалів. Як повідомив мер Стамбула Алі Єрлікая, раніше з-під руїн вони витягли тіла трьох загиблих і 12 поранених. На місці інциденту чергують і кілька пожежних автомобілів. Це через те, що перед обваленням деякі перехожі чули гуркіт, схожий на вибух.

Представник адміністрації стамбульського кварталу Картал Зекі Даг повідомив журналістам, що кілька поверхів цієї споруди були надбудовані. Поки що не відомо, брали участь у цьому проекті досвідчені архітектори чи це був самобуд. За його словами, у будинку було 14 квартир, у яких мешкало 27—30 осіб. На першому поверсі будівлі був розташований магазин, де продавався одяг. На щастя, під час інциденту покупців у ньому не було. Під руїнами опинилися і п’ять автомобілів, господарі яких припаркували їх біля будинку.

Поліція та служби, відповідальні за контроль над будівництвом, почали розслідування причин обвалення не дуже старого будинку. Не виключають, що він не витримав ваги надбудованих поверхів. Перевіряється і версія про вибух побутового газу.

На місці події за ходом рятувальних робіт спостерігали голова парламенту Туреччини й кандидат у мери Стамбула Біналі Йилдирим, міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу й міністр довкілля і містобудування Мурат Курум. На першу вимогу рятувальників вони викликали на місце інциденту додаткову техніку та фахівців.