Під час представлення Томосу в Ужгороді.

В атріумі Закарпатської ОДА з благословення предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій презентував копію Томосу про автокефалію.

— Наша церква стала п’ятнадцятою в диптиху православних церков світу. Тепер ніхто не має права сказати українцю, що він не канонічний, — наголосив єпископ Варсонофій.

За словами заступника голови ОДА Ярослава Галаса, представлено документ, прийняття якого стало головною подією в Україні, а в ширшому сенсі цей документ має епохальне історичне значення для нашої країни.

За патріотизм, любов до України владиці Варсонофію, який також є капеланом 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, вручили відзнаку облдержадміністрації «За заслуги перед Закарпаттям». Зі свого боку священнослужителі прочитали молитву за мир, спокій і злагоду на Закарпатті та в Україні.

Після представлення копії Томосу в Ужгороді, інформує прес-служба ОДА, священну реліквію передадуть по всіх парафіях Закарпатської єпархії.

Василь НИТКА.

Фото прес-служби ОДА.