Велика Британія на більш як  40 відсотків збільшує гуманітарну підтримку України. Про це у Твіттері повідомила британський міністр з питань міжнародного розвитку Харієт Болдуін. Вона зауважила, що зустрілася із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль і обговорила з нею спільні зусилля щодо зменшення негативних наслідків російської агресії на сході країни. «Велика Британія, як і раніше, прихильна підтримці суверенітету й територіальної цілісності України і оголошує про збільшення гуманітарної підтримки на понад 40%», — написала британський міністр.

Одночасно підтримку нашої країни посилює і Литва, яка передасть нам боєприпаси радянського виробництва для легкого озброєння на суму 255 тисяч євро. Йдеться, зокрема, про автоматичні гвинтівки та кулемети, які Збройні сили країни більше не використовують. Відповідну інформацію розміщено на сайті міністерства оборони Литви. «Передача майна є частиною послідовної та комплексної литовської підтримки України, оскільки вона зміцнює свій оборонний потенціал для гарантування незалежності, суверенітету і територіальної цілісності країни», — цитують у повідомленні міністра національної оборони Раймондаса Каробліса.

Від початку російської військової агресії в Україні Вільнюс підтримує Київ у всіх можливих проявах, дозволених міжнародним законодавством, зокрема й у військовому. Як ідеться в інформації на сайті міністерства, до цього схвально ставляться і жителі Литви — згідно з опитуванням населення, проведеним міністерством національної оборони наприкінці минулого року, 64% його учасників високо оцінили надання литовської військової допомоги нашій країні.