Під час відпрацювання Рокитнівського району поліцейські місцевого відділення поліції разом із спецпризначенцями обласного управління в урочищі Біла гора (неподалік селища Томашгород) викрили п’ятьох мешканців села Буда, які приїхали сюди мити бурштин.

Сюди дісталися вантажівкою ГАЗ-66, в якій поліцейські виявили мотопомпу кустарного виробництва на базі двигуна Mercedes та знаряддя для незаконного видобутку. Транспортний засіб разом із «вантажем» поміщені на територію Рокитнівського відділення поліції. Відомості за фактом замаху на порушення правил охорони надр внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Торік до поліції області надійшло 2134 звернення, пов’язані із незаконним видобутком бурштину, із яких 215 кваліфіковані як кримінальні правопорушення. 57 особам повідомлено про підозру у скоєнні 45 злочинів. До суду з обвинувальним актом скеровано 54 кримінальні провадження. За результатами проведених заходів вилучено 119 мотопомп, 52 одиниці транспорту та 1 тонну 058 кілограма 714 грамів бурштину-сирцю, затримано 77 осіб.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.