Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (№ 8121).

Під час обговорення члени комітету підтримали запропоновані законопроектом зміни до 14 законів України, спрямовані на комплексну протидію рейдерству. Також зазначалося, що прийняття цього законопроекту дасть змогу на законодавчому рівні створити дієві запобіжники для протидії протиправному поглинанню і захопленню майна та земель сільськогосподарських підприємств, забезпечити публічне та прозоре використання земель державної та комунальної власності шляхом запровадження їх продажу на електронних земельних торгах, забезпечити наповнення Державного земельного кадастру відомостями про земельні ділянки, що у свою чергу дасть змогу збільшити надходження від сплати земельних платежів.

Крім того, комітет розглянув доопрацьований для повторного другого читання та рекомендував ухвалити в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі із земельними ділянками (№ 3157). Прийняття цього законопроекту сприятиме організації ефективного сільськогосподарського виробництва та посилить захист прав вітчизняних сільгосптоваровиробників, які використовують у своєму виробництві зрошувальне землеробство.

Народні депутати розглянули та затвердили звіт про роботу Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання (вересень 2018-го — січень 2019 року), а також План роботи комітету на період роботи десятої сесії Верховної Ради восьмого скликання (лютий 2019-го — липень 2019 року). Комітет затвердив пропозиції до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради восьмого скликання (лютий 2019-го — липень 2019 року).

Під час засідання народні депутати заслухали доповідь керівника сектору сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіана Бена Хелла на тему: «Пріоритетні напрями на 2019 рік щодо наближення законодавства України в сфері розвитку сільського господарства та сільських територій до законодавства ЄС».

За повідомленням інформаційного управління апарату  Верховної Ради.