ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

8 лютого  2019 року  м. Київ                     

№ 277


До Центральної виборчої комісії 3 лютого 2019 року повторно надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Соловйова Олександра Миколайовича, висунутого 24 січня 2019 року на ІІІ З'їзді Політичної партії "РОЗУМНА СИЛА".

До повторно поданих документів для реєстрації Соловйова О.М. кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року також додано заяву Політичної партії "РОЗУМНА СИЛА" з проханням врахувати грошову заставу, сплачену 25 січня 2019 року (платіжне доручення від 25 січня 2019 року № 835) у безготівковому порядку на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії в розмірі два мільйони п'ятсот тисяч гривень, як таку, що відповідно до частини першої статті 49 Закону України "Про вибори Президента України", внесена партією, яка висунула кандидата на пост Президента України.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила.

Постановою Центральної виборчої комісії від 2 лютого 2019 року № 199 кандидату на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Соловйову О.М. відмовлено в реєстрації у зв'язку з невідповідністю поданої ним для реєстрації анкети кандидата на пост Президента України формі, встановленій постановою Комісії від 27 грудня 2018 року № 270, а також наявністю в його передвиборній програмі положень, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави.

Зокрема, було встановлено у передвиборній програмі визнання Соловйовим О.М. "самопроголошених республік" - самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, сторонами переговорів, що суперечить законодавству України, підриває існуючий порядок міжнародноузгоджених шляхів врегулювання конфлікту, що виник унаслідок збройної агресії Російської Федерації, та спрямоване на порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Центральна виборча комісія зазначає, що подані повторно документи для реєстрації Соловйова О.М. кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року виправлено відповідно до вимог Закону України "Про вибори Президента України" та з урахуванням застережень, зазначених у постанові Центральної виборчої комісії від 2 лютого 2019 року № 199 "Про відмову Соловйову О.М. у реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року", а відтак підстав для відмови в реєстрації його кандидатом на пост Президента України немає.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 103 Конституції України, статей 9, 10, пункту 7 частини другої статті 25, статті 44, частин першої - п'ятої статті 47, частини першої статті 49, статті 50, частин першої, другої, сьомої, дев'ятої статті 51 Закону України "Про вибори Президента України", керуючись статтями 11 - 13, пунктами 6, 11 статті 18 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Зареєструвати кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року:
Соловйов Олександр Миколайович, 1973 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, заступник директора, ТОВ "ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ "ФЕБ", член Політичної партії "РОЗУМНА СИЛА", суб'єкт висування - Політична партія "РОЗУМНА СИЛА".

2. Видати Соловйову О.М. посвідчення кандидата на пост Президента України встановленої форми.

3. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 2 постанови Центральної виборчої комісії від 2 лютого 2019 року № 199 "Про відмову Соловйову О.М. у реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року".

4. Копію цієї постанови видати уповноваженому представнику кандидата на пост Президента України Соловйова О.М. у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

5. Цю постанову, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Соловйова О.М. та посилання на відповідну інтернет-сторінку Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що містить електронну декларацію зазначеного кандидата на пост Президента України, у триденний строк опублікувати в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", а також оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії Т. СЛІПАЧУК.

Друкується на підставі договору з ЦВК та згідно з наданими нею документами

Додатки у PDF до постанов ЦВК читайте тут>>>