За ініціативи Міжконфесійної духовної ради Закарпаття та за підтримки Закарпатської ОДА в Ужгороді в атріумі ОДА відбувся перший Молитовний сніданок за участю представників різних релігійних конфесій та громад, керівництва області та районів краю, дипломатів, очільників відомств області, представників творчої інтелігенції та бізнесових кіл.

— Головна мета заходу — продемонструвати міжконфесійну злагоду, яка панує в регіоні, і спільно помолитися за мир і процвітання України. Дуже сподіваюся, що започаткований Молитовний сніданок стане для Закарпаття доброю традицією, — цитує голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля його прес-служба.

Наголошувалося, що такий захід — це привід і майданчик для спільної молитви, дружньої розмови, обміну думками з приводу вічних тем, які і формують буття суспільства.

Лунали молитви, головним акцентом яких стало побажання миру і злагоди в Україні. «Мир починається з кожного із нас», — наголосив голова Міжконфесійної духовної ради Закарпаття Василь Райчинець. Особливої атмосфери заходу додали виступи церковних хорів та струнного квартету Закарпатської обласної філармонії.

Слід додати, що перший національний Молитовний сніданок відбувся в Києві у вересні 2011 року, а у минулорічному заході, присвяченому 1030-річчю хрещення Київської Русі, взяли участь рекордні 700 осіб — перші особи держави, дипломати, духівництво, вітчизняні та зарубіжні зірки. Тепер традицію молитовних сніданків започаткували і в Ужгороді.