Інтерактивну дошку, проектор, навчальне обладнання кабінетів біології та географії, меблі, інші засоби — загалом на сто тисяч гривень — отримала Сухівська загальноосвітня школа І—ІІ ступенів. Посприяв у виділенні цієї суми з держбюджету народний депутат України Тарас Кремінь. Заклад відвідують 205 учнів. А ще за його та інших обранців сприяння тут планують побудувати спортзал, оскільки нині вчителі проводять уроки фізкультури з дітьми в актовій залі.
 

Суха — одне з найбільш високогірних і віддалених сіл Іршавського району, яке зусібіч обступають гори, і тулиться воно до полонинського хребта. Зате тут живуть щедрі й добрі люди, котрі зберігають, зокрема, давні опришківські легенди, казки й веселі співанки. А школу тут засновано ще в часи Чехословаччини, у 1926 році, повідомляє прес-служба народного депутата. Поступово зводилися її нові корпуси. Реконструкцію закладу провели 1968-го, а новий корпус відкрили на місці найпершого, двадцятих років побудови, наприкінці грудня 2007-го.

У Тараса Креміня, хоча він виріс у степовому Миколаєві, до Карпат — особлива симпатія. Адже тут, у Сухій, — батьківщина його предків. Звідси родом батько народного обранця — відомий поет, лауреат Шевченківської премії Дмитро Кремінь.

Педагоги й батьки через газету «Голос України» висловили сердечну подяку політикові за увагу до прабатьківської землі й молодого покоління сухівчан.

Ужгород.