Меморіальний комплекс і Алею Слави на честь загиблих за незалежність держави бійців 59-ї окремої мотопіхотної бригади урочисто відкрито на території військової частини у місті Гайсин на Вінниччині.

Прізвища 48 бійців викарбувані на гранітних табличках чорного кольору. Зазначено військові звання, дати народження та загибелі. Чорні прямокутники закріплено на загальній стіні. Всі ці імена занесені до Книги пам’яті бригади.

Воїни військової частини А1619, що входить до складу бригади, вишикувалися біля меморіалу. Тут зібралися рідні загиблих. Віддати данину шани приїхали керівники області, району. Співчуття рідним, друзям тих, хто загинув на Донбасі у протистоянні з російськими терористичними військами, висловив народний депутат України Микола Кучер. Він подякував особовому складу частини за мужність і відданість у захисті територіальної цілісності держави. Понад тиждень тому бійці повернулися із зони бойових дій. На щастя, без втрат.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих. Військові поклали до меморіалу велику гірлянду. Підніжжя меморіалу вкрили живі квіти. На холодний граніт падали гарячі сльози дружин, матерів, дітей. Вони з трепетом торкалися руками написів на табличках, де значилися до болю рідні імена.