Напередодні святкування Дня святого Валентина, який вважається святом закоханих, турецькі ЗМІ повідомили, що дівчатам і жінкам у багатьох країнах Європи чоловіки даруватимуть квіти, вирощені в Туреччині. Голова Асоціації експортерів декоративних рослин і продуктів Центральної Анатолії Ісмаїл Йилмаз повідомив журналісту агентства «Анадолу», що перед 14 лютого партії свіжих квітів були відправлено  до 77 країн двох континентів.

В асоціації підрахували, що в 2018 році з оранжерей Туреччини було відправлено на експорт 450 мільйонів різних квітів на суму в 100 млн доларів. Цього року обсяги експорту буде розширено, що, за найскромнішими підрахунками економістів, дозволить отримати прибуток в 125 млн доларів. За словами Ісмаїла Йилмаза, в Туреччині фермери вирощують понад 100 видів квітів. Але найбільше за кордон ідуть гвоздики. Ці квіти добре витримують тривалу подорож і успішно можуть конкурувати з продукцією інших постачальників.

У так званому квітковому бізнесі Туреччини зайнято понад 30 тисячі осіб. А взагалі, якщо враховувати родини фермерів, він «годує»  понад 300 тисяч людей. Уряд і місцева влада надають усіляку підтримку квітковим підприємствам. Їм виділяють нові земельні ділянки, надають на вигідних умовах банківські кредити, а також різні податкові та інші пільги.  Тому найближчими роками, за твердженням  голови Асоціації експортерів декоративних рослин і продуктів Центральної Анатолії, перед квітковими господарствами відкривається гарна перспектива - довести експорт квітів до 500 млн доларів на рік.