Делегація українських парламентаріїв відвідала місто Сопот, де вивчала польську модель системи кредитної кооперації, функціонування платіжних систем у кредитних спілках Польщі під механізмом нагляду Національного банку Польщі, спеціальні правила обліку в польських кредитних спілках. Візит відбувся у рамках опрацювання законопроекту «Щодо діяльності кредитних спілок» (№ 9078).

«Також відвідали кредитну спілку Стефчика, де обговорювали процедуру здійснення платежів, гарантування вкладів через Банківський фонд гарантування і спеціальні правила обліку для кредитних спілок, розширення фінансових послуг та оцінку кредитних ризиків кредитних спілок», — повідомив заступник голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Руслан Демчак (БПП) на своїй сторінці у Фейсбуці.

Парламентарій зауважив також, що українська делегація зустрілася із головами та представниками кредитних спілок Польщі та іншими високопосадовцями.

Водночас депутат нагадав про основні новели законопроекту № 9078, який, зокрема, передбачає уточнення визначення терміна «кредитна спілка», а також принципи діяльності та особливості правового статусу кредитної спілки; конкретизацію порядку задоволення вимог кредиторів спілки; визначення умов та підстав визнання кредитних спілок проблемними і неплатоспроможними тощо.

Вл. інф.