Народний депутат України Андрій Іванчук, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, народний депутат України Максим Бурбак.

Фото з сайту http://firtka.if.ua

Мешканці Коломиї, Коломийщини, Городенківщини, Снятинщини та інших прилеглих районів відтепер можуть отримати швидке та якісне обстеження на унікальному медобладнанні для діагностики важких серцевих захворювань — ангіографі.

«Щиро радий за коломийчан, які отримали нову поліклініку з надсучасним обладнанням. Домовились, що разом організуємо ознайомчу поїздку медичних працівників, сільських голів та голів ОТГ з Хотинського госпітального округу до Коломиї. Нам є чим пишатись», — написав голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у Фейсбуці. Він зауважив, що відвідав Коломию на запрошення свого колеги народного депутата Андрія Іванчука.

«Завдяки цьому медапарату можна виявляти хвороби на ранніх стадіях. А це заощадить кошти і час, дасть можливість жити довше і якісніше», — повідомив   А. Іванчук у Фейсбуці і нагадав: ще п’ять років тому він вирішив, що необхідно якісно змінити медицину в його рідній Коломийщині. У 2017 році держава закупила 13 таких ангіографів і один із них отримала саме Коломия.

«Висловлюю вдячність усім, до цього причетним, особливо нашим лікарям! Вони пройшли відповідне навчання і готові надавати послуги пацієнтам. Заснований мною фонд «Покуття» відправить наших медиків на додаткові навчання у сучасні європейські клініки», — зауважив А. Іванчук.

За його словами, лише за останні три роки на медичне обладнання Коломийщина отримала понад 100 млн грн. Це, мабуть, вперше була виділена така значна сума за роки незалежності. «Так, крок за кроком, нам вдається робити зміни. Те, що колись раніше можна було робити в інститутах чи наукових центрах, сьогодні можна робити у коломийських поліклініці та лікарні», — наголосив депутат.

Вл. інф.