У Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулася церемонія підписання угоди про співпрацю між підприємством «IT PRO» з цієї країни та відділом освіти Засульської ОТГ, що на Полтавщині. Згідно з нею згадане підприємство забезпечить навчальні заклади громади інформаційною системою «Моя школа».

Власне, йдеться про новітнє програмне забезпечення для впровадження в сільських школах об’єднаної територіальної громади багатофункціонального електронного щоденника. Останній, як відомо, покликаний не лише інформувати, а й налагоджувати ефективну комунікацію між певними цільовими групами. Адже потреба в такому постійному спілкуванні на сучасному рівні між учителями, учнями та їхніми батьками очевидна. Електронний щоденник стає надійним «містком» між ними.

Зрештою, окремі елементи подібного електронного спілкування використовувалися в навчальних закладах ОТГ і раніше. Однак литовські партнери запропонували високотехнологічний інтелектуальний продукт, який об’єднує такі фрагментарні «острівці» новацій у єдину систему. Не менш важливо й те, що він уже апробований, удосконалений, перевірений практикою. Адже інформаційна система «Моя школа» у загальноосвітніх навчальних закладах Литви використовується досить тривалий час, нарікань на неї практично немає.

Тож, на переконання голови Засульської ОТГ Сергія Бондаренка, впровадження в тамтешніх сільських школах передового європейського досвіду дасть змогу вивести навчально-виховний процес на якісно новий рівень. Тим паче, що йдеться про одну з найбільших в Україні об’єднаних територіальних громад, яка згуртувала відразу 11(!) сільрад і 38 населених пунктів. У ній функціонують 13 загальноосвітніх та 10 дошкільних навчальних закладів. І в кожному прагнуть працювати, орієнтуючись на освітні євростандарти.

Полтава.