Народні депутати України звернулися до Європейських інституцій з відкритим листом щодо забезпечення енергетичної незалежності країн Європейського континенту та протидії реалізації проекту «Північний потік-2».

12 лютого 2019 року понад 20 народних депутатів України — Г. Гопко, І. Геращенко, Б. Тарасюк, М. Іонова, В. Ар’єв та інші — звернулися з відкритим листом до Європейського Парламенту, Європейської Комісії та Європейської Ради.

Народні депутати України нагадали про Звернення Верховної Ради України (постанова від 5 квітня 2018 року № 2390-VII) до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу «Північний потік-2», а також наголосили на своїй підтримці Резолюції Європейського Парламенту щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію від 12 грудня 2018 року, в якій наголошується на вирішальній ролі України в європейській мережі енергопостачання та засуджується будівництво газогону «Північний потік-2».

У листі висловлюється занепокоєння щодо намагань підриву єдності ЄС, принципів демократії та верховенства права, енергетичної незалежності держав Європейського континенту та заклик до ключових Європейських інституцій вжити рішучих кроків із протидії таким намаганням і дотримуватися виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема статті 274 щодо необхідності врахування інтересів України в частині транзиту газу до ЄС.

Лист підписали народні депутати України Г. Гопко, І. Геращенко, Б. Тарасюк, М. Іонова, В. Ар’єв, С. Заліщук, О. Єднак,    Г. Шверк, О. Домбровський, В. Войціцька, Б. Береза, П. Різаненко, О. Рябчин, Т. Острікова, С. Кіраль, О. Юринець, В. Висоцький, А. Левус, В. Пташник, О. Бєлькова, Н. Кацер-Бучковська.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.