Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко (на знімку в центрі) взяла участь у конференції, під час якої обговорювали питання європейської та євроатлантичної інтеграції та важливості в цьому контексті успіху реформ в Україні.

Захід відбувся у Кризовому центрі «Сіверський Донець» у Сєверодонецьку. Народний депутат презентувала громадсько-політичну платформу «Євроатлантичний порядок денний для України» та Маніфест, що закликає зберегти цілісність нашої країни.

«Понад два тижні тому більш як 60 громадських діячів, відомих митців створили громадсько-політичну платформу «Євроатлантичний порядок денний для України» і закликали всіх громадян об’єднатися для того, щоб захистити здобутки Революції Гідності та тих реформ, які почалися, і примножити й продовжити їх на місцях», — зауважила Ганна Гопко. Як відомо, підписантами Маніфесту, зокрема, стали: історик, політв’язень Кремля Ігор Козловський, учасник спротиву російській агресії Володимир Жемчугов, кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, музикант Сергій Фоменко, письменник Андрій Курков, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, народна артистка України Ада Роговцева, журналіст Віталій Портніков та інші.

Народний депутат закликала громадськість підтримати ініціативу, щоб після президентських, парламентських та місцевих виборів курс нашої країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію залишався незмінним. «Луганщина та Донеччина перебувають у складних умовах. З одного боку, в цих областях тривають важкі бойові дії, а з другого — ми вступили в період реформ і виконуємо їх нарівні зі всією Україною. У нас відчутні успіхи в децентралізації: 9 громад уже працюють і освоюють свої бюджети дуже успішно, ще 13 — очікують на проведення перших виборів. Люди побачили, що вони можуть самі вирішувати, як їм розвиватися на власній землі та як використовувати свої ресурси», — зазначила заступник голови Луганської ОДА — керівника облВЦА Ольга Лішик. Вона закликала громадськість не піддаватися на політичні маніпуляції, перевіряти джерела інформації та активно й відповідально брати участь у важливих суспільно-політичних процесах, які відбуваються в Україні.

Луганська область.

Фото Кризового центру «Сіверський Донець».