На знімку: учасники бізнес-турніру «Стратегія фірми».

Фото надано організаторами заходу.

У Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана (КНЕУ) відбувся ІІ Вернісаж-практикум «Впровадження компетентності підприємливості у сучасному закладі освіти».

На захід запросили шкільних учителів економіки, математики, географії, а також викладачів підприємницьких дисциплін профтехучилищ та коледжів. Окрім лекцій та майстер-класів із прикладних інструментів навчання від практиків бізнесу та педагогів, програма передбачала ознайомлення з роботою факультетів КНЕУ.

Дорослим у повсякденному житті часто-густо бракує елементарних навичок — наприклад, уміння правильно розрахувати платежі за кредитом чи розуміння правил спілкування з потенційними роботодавцями.

— Основи підприємництва діти мають опановувати ще у школі, — переконаний доцент кафедри стратегії бізнесу КНЕУ імені В. Гетьмана Віталій Паздрій. — Вони мають знати, як заробляти і заощаджувати кошти і куди їх інвестувати. Розуміти, що гроші варто вкладати передусім у власну освіту, щоб бути ерудованим, відповідальним, ініціативним, вміти формувати порядок денний свого життя й життя своєї громади та держави.

Щоб сприяти розвитку бізнес-освіти та профорієнтації школярів, університет разом з Інститутом модернізації розвитку змісту освіти, Компанією Інтелектуальних Технологій та громадськими організаціями проводить під егідою МОН щорічний Всеукраїнський бізнес-турнір «Стратегія фірми». Цього разу він триватиме з 26 лютого до 19 квітня. У змаганнях візьмуть участь старшокласники, студенти вишів та учні закладів професійної освіти, а також педагоги. Зареєструватися на турнір можна до 23 лютого.