Учням старших класів чернівецької гімназії № 5 розповіли про особливості підготовки фахових кадрів для української спецслужби, правила відбору кандидатів для вступу на навчання у вищі відомчі навчальні заклади СБУ — Національну академію Служби безпеки України та Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Як зазначив начальник управління Руслан Сторожук, нині українська спецслужба перебуває в процесі реформування — її діяльність перебудовується відповідно до прогресивного досвіду спеціальних служб країн — членів ЄС і НАТО. Тому зараз як ніколи Службі безпеки України потрібні всебічно обдаровані патріоти, готові стати у стрій захисників безпеки нашої держави.

Ознайомили й з процесом підготовки кадрів для СБУ. Починається він на етапі ретельного підбору, коли кандидатів вивчають не лише з точки зору рівня освіти, інтелекту, фізичного здоров’я, а й світогляду та громадянської позиції. Особливо це важливо нині, коли співробітники спецслужби захищають територіальну цілісність України.

«Завдань щороку стає дедалі більше. Сподіваємося, що хтось із вас через кілька років допомагатиме нам у цій важливій справі», — наголосив Руслан Сторожук.

Фото надано прес-службою СБУ.