Яскравий приклад мотивації лікаря працювати в селі — подія, що сталася в Криничуватці Устинівського району, переконаний голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Таку думку посадовець висловив після огляду службових кабінетів новозбудованої сільської лікарської амбулаторії (на знімку) і зустрічі з лікарем-терапевтом вищої категорії Вікторією Нікітенко. Медик переїхала з райцентру до села, де отримала не лише робоче місце, а й службове житло. Тож саме нова квартира мотивувала на такий крок.

Амбулаторія зведена за типовим проектом: службове приміщення з житлом для лікаря та гараж для авто. Загальна вартість будівництва становила понад 6 млн грн, з яких 5 млн 472 тис. надійшли з держбюджету, а 620 тис. — на умовах співфінансування з місцевої скарбниці, повідомляє прес-служба ОДА.

За рахунок району також придбано медичне обладнання та оснащення на загальну суму майже 297 тис. грн, а за державні кошти — службовий автомобіль. Будівництво здійснено в рамках реформи сільської медицини. Обслуговує заклад 1363 жителів Криничуватки, Березуватки, Новокиївки та Лебединого.

На переконання Вікторії Нікітенко, проживання при амбулаторії є зручним не лише для лікаря, а й для пацієнтів, оскільки люди іноді звертаються по допомогу і в неробочий час.

Нині реалізація проекту з будівництва в області 18 сільських лікарських амбулаторій перебуває на завершальному етапі. За інформацією Сергія Кузьменка, до кінця першого кварталу він буде реалізований стовідсотково.

Фото з офіційного сайту ОДА.