Вихованці відеогуртка комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Дмитро Остапов, Гліб Кірілескул та Лера Дмитрашко стали лауреатами конкурсу аматорських фільмів «Я знімаю кіно», присвяченого пам’яті фундатора білоруського кіно Юрія Тарича, що відбувся у білоруському місті Полоцьку.

Дія стрічки «Брод», знімали яку протягом року спільно з фахівцями місцевої відеостудії «Energy — TV», відбувається одночасно у серпні 1941-го та 2017 року...

Журі, в складі якого викладачі республіканської академії мистецтв і режисери кіностудії «Білорусьфільм», високо оцінило роботу юних українців, про що свідчать отримані нагороди: спеціальний диплом «За творчу сміливість у розробці теми» від «Білорусьфільму», пам’ятна відзнака у номінації «Краща анімаційна стрічка», диплом лауреата та приз глядацьких симпатій.

Нагороди отримав один із авторів відеофільму Дмитро Остапов (на знімку), який у рамках конкурсу взяв участь у програмі Вітебського телебачення під назвою «Я знімаю кіно».

За словами керівника відеогуртка Бориса Кришкіна, в конкурсі було представлено 267 авторських анімаційних стрічок із восьми країн, тож успіх юних кропивничан у престижному конкурсі є заслуженим.

Фото надано автором.