На лінії бойового зіткнення зафіксовано загострення ситуації. За даними штабу ООС, за добу (на ранок 14 лютого) зафіксовано 12 прицільних обстрілів оборонних позицій наших захисників. При цьому російсько-окупаційні війська випустили понад 60 мін 120-го й майже 20 мін — 82-го калібру. Це заборонене Мінськими угодами озброєння.

Крім того, російські терористи застосували артилерію по мирних будинках українських громадян. З окупованого Вуглегірська обстряно з артилерійської системи калібру 152 мм селище Новолуганське Донецької області. Російсько-окупаційні війська застосували артилерійську систему калібру 152 мм. У результаті чого прямим влучанням знищено будинок місцевого мешканця. Як засвідчив аналіз знайдених на місці обстрілу уламків снаряда, вони перебувають на озброєнні ЗС РФ.

Для коригування артилерійського вогню протягом усього дня противник активно застосовував безпілотні літальні апарати. За даними прес-центру ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» українські захисники збили чотири ворожі квадрокоптери.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 13 лютого 2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також комплексом заходів і Доповненням до нього, свідчить, що озброєння й військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Крім того, тривають навчання з бойовими стрільбами в межах зони безпеки. Такі висновки спостерігачі зробили, патрулюючи 12 лютого непідконтрольний владі України північно-східний район Донецької області неподалік Софіївки. Там члени патруля СММ зафіксували десять вибухів від пострілів, а також виявили три танки Т-72 на відстані 2—3 км від своєї позиції...